Jumaat, 8 Februari 2013

Kesimpulan zaman

 Kesimpulan Zaman

Penemuan peninggalan manusia Zaman Paleolitik di tapak ekskavasi Bukit Jawa,Lenggong,Perak,membuktikan sejarah Zaman Prasejarah Di Malaysia bermula kira 200 000 hingga 300 000 tahun dahulu.

Malaysia terkenal dengan penemuan Manusia Perak iaitu rangka unik yang dijumpai dengan kecacatan yang belum pernah di lihat pada Zaman Prasejarah dunia.Penemuan ini telah dipameran di luar negara.

Kita patuh mencontohi kegigihan dan semangat berusaha masyarakat Zaman Prasejarah .Tanpa peralatan yang canggih dan teknologi terkini,mereka mampu mencipta pelbagai peralatan daripada batu,tembikar,gangsa dan besi yang kemudiannya telah menjadi asas perkembangan teknologi masyarakat selepasnya.

Kegigihan,semangat berusaha dan daya kreativiti masyarakat Zaman Prasejarah perlu diteladani agar kita menjadu warganegara yg gigih dan berdikari tanpa mengharapkan bantuan daripada orang luar.

Dalam bab berikut,kamu akan mempelajari kewujudan beberapa kerajaan awal di Asia Tenggara.Kewujudan kerajaan  ini bermula apabila tamadun masyarakat Zaman Prasejarah mula berkembumg.

Jom membaca tajuk ni!..Assalamukulaikum saya nurul amira..Saya dari SMK Tasek Damai dan pekak dan bisu..Please follow me dari twitter (Amira38@Nurul) dan Facebook (Nurul Amira)..Thank you! <3

1 ulasan: